Thumbnail

Ο δημιουργός του "Casa de Papel" "ξαναχτυπά" με το "Elite" Ο δημιουργός του "Casa de Papel" "ξαναχτυπά" με το "Elite"

O Rio, ο Denver και η γλυκιά Alison Parker, επιστρέφουν, σε ένα κολεγιακό δράμα, με εσάνς μυστηρίου
Το Netflix το έριξε στα ισπανικά, αφού το "Casa de Papel" αποδείχθηκε χρυσωρυχείο.

Το "Casa de Papel" το είδα σχεδόν μονοκοπιά. Και ομολογώ πως μου άρεσε. Αποστασιοποημένα, αφού έχει περάσει σχεδόν ένα τρίμηνο από τότε που το είδα και διαβάζοντας εκ των υστέρων, τους επικριτές του, θα συμφωνήσω σε αρκετά σημεία, τα οποία, όντως, έμπαζαν νερά. Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι τώρα το απορρίπτω ή χειρότερα, ότι το "αφορίζω". Κάθε άλλο. Μπορεί να μην ήταν Η ΣΕΙΡΑ, αλλά τα ισπανικά -μια γλώσσα που λατρεύω- σε συνδυασμό με το πρωτότυπο σενάριο -για δεδομένα τηλεοπτικών σειρών μιλάμε πάντα- και τα φρέσκα πρόσωπα, θεωρώ πως ήταν αυτά που την έκαναν να ξεχωρίζει. 

Elite

Και τώρα, πάμε στο "Elite", που έκανε πρεμιέρα στις 5 Οκτωβρίου. Το νέο πόνημα του Álex Pina, καταπιάνεται με ένα τσούρμο πλουσιόπαιδων εφήβων, που η καθημερινότητά τους, όπως την ήξεραν μέχρι πρότινος, ανατρέπεται με την είσοδο στο "Las Encinas" -του πιο πριβέ και χλιδάτου κολέγιου της Ισπανίας- τριών φτωχώπαιδων. Και όλα αυτά, με φόντο έναν φόνο, με τη σειρά να διαδραματίζεται μπρος-πίσω στον χρόνο, χωρίς ωστόσο να συγχύζει στιγμή τον τηλεθεατή.

elite

Το Elite ξεκινάει με ανακρίσεις και αίμα. Οι μαθητές στέκονται μπροστά σε μια αστυνομικό που ερευνά το θάνατο μιας μαθήτριας. Αυτό είναι το σημείο αρχής, αλλά και το σημείο στο οποίο θέλουμε να φτάσουμε μέσα από την αφήγηση. Για να φτάσουμε εκεί, θα πρέπει να δούμε τι συνέβη προηγουμένως. Πώς οδηγήθηκαν τα πράγματα στο θάνατο της μαθήτριας; Ο καθένας, δίνει τη δική του εκδοχή των γεγονότων και ανάλογα στοχοποιεί εκείνον που θέλει. 

elite

Ήδη είμαι στο 6ο από τα 8 συνολικά επεισόδια. Δεν ξέρω κατά πόσο η σειρά πήρε το πήρε το πράσινο φως για δεύτερη σεζόν, αλλά σε περίπτωση που δεν τα κατάφερε, ελπίζω το τέλος να μην είναι απογοητευτικό, αφήνοντας με κενά.  Μέχρι στιγμής, απ' όσο είδα, η σειρά βλέπεται ευχάριστα, δεν είναι τίποτα ουάου, αλλά και πάλι διαθέτει στοιχεία που εντυπωσιάζουν -πάλι τα ισπανικά είναι ένα από τα ατού της- το ίδιο και οι νεαροί ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν. Αν δεν είστε φαν των σειρών με πρωταγωνιστές εφήβους, που ζουν το δράμα τους -αν και αυτοί οι 16χρονοι απέχουν κατά πολύ από τους 16χρονους, τουλάχιστον της δικής μου γενιάς- μην τη δεις. Αν πάλι, δεν έχεις κολλήσει με κάποια σειρά αυτό το διάστημα, δες την και δεν θα το μετανιώσεις. 

 

Home